Què és?

La campanya Prou feminicidis és una campanya impulsada per Endavant OSAN. Som una organització política que lluita per uns Països Catalans independents, socialistes i feministes.

La campanya es desenvoluparà al llarg d’aquest any 2017. Consistirà en accions de sensibilització, mobilitzacions i també formació interna per aprendre i debatre com ser més eficaces a l’hora de denunciar i atacar les causes dels feminicidis. Unes accions i una formació interna que volem compartir també amb els col·lectius feministes locals.

Un dels objectius que ens plantegem és no actuar només reactivament, quan malauradament es produeix un feminicidi. Volem tensionar les forces polítiques, moviments socials, teixiu associatiu i població en general davant les violències
sexistes i la misogínia, proposant mesures concretes i tangibles.

La lluita feminista és un element estructural de la nostra activitat. En els darrers anys hem participat conjuntament amb tota l’esquerra independentista en les mobilitzacions del 8 de març i del 25 de novembre, així com de la campanya per aturar la contrarreforma de l’avortament. Com a organització hem impulsat la campanya Mai més explotades, mai més silenciades per denunciar la doble explotació que patim les dones en el sistema capitalista patriarcal. La tasca feminista també l’enfoquem cap a la formació. Per això, el 19 de novembre de 2016 vam fer unes jornades de formació feminista amb 150 assistents.